UyduLife  

DM 8000 ve 800 Motor Ayarı Resimli Anlatım

DM 8000 ve 800 Motor Ayarı Resimli Anlatım hd 800 ün motor ayarı dm 7025 ile aynıdır.usual destekli diseqc motor kullanılıyorsa şehir koordinatlarını girmek yeterlidir.ancak çoğu zaman bu sıkıntı yaratabiliyor, motor usual destekli olmuyor ve motor uydulara kilitlenmeden başka konumlarda durabiliyor.bunun için motoru manuel ayarlamakta ve uyduları hafızaya almakta fayda var.aşağıdaki resimleri ve uygulamaları takip ederek motoru kolayca ayarlayabilirsiniz. Tuner Configuration Yapılandırmayı advanced seçiyoruz. 1.ci Uydu ayarı 2.ci Uydu Ayarı. ...

Go Back   UyduLife > Linux Tabanlı Uydu Sistemleri > Dreambox Genel > DM Genel Anlatımlar

Yeni Konu aç Cevapla

Seçenekler Stil
29.05.10 - 19:39 Yazan: sansar
DM 8000 ve 800 Motor Ayarı Resimli Anlatım

hd 800 ün motor ayarı dm 7025 ile aynıdır.usual destekli diseqc motor kullanılıyorsa şehir koordinatlarını girmek yeterlidir.ancak çoğu zaman bu sıkıntı yaratabiliyor, motor usual destekli olmuyor ve motor uydulara kilitlenmeden başka konumlarda durabiliyor.bunun için motoru manuel ayarlamakta ve uyduları hafızaya almakta fayda var.aşağıdaki resimleri ve uygulamaları takip ederek motoru kolayca ayarlayabilirsiniz.

Tuner Configuration

Yapılandırmayı advanced seçiyoruz. 1.ci Uydu ayarı

2.ci Uydu Ayarı.Dikkat her bir uyduya ayrı bir lnb numarası ve pozisyon saklama numarası veriyoruz.uydulara verdiğimiz bu numaralar daha sonra pozisyoner setupta kullanılacak.

kaç tane uydu varsa benzer şekilde lnb ve pozisyoner numaralarını atıyoruz bu iş işimiz bittiğinde ok tuşuna basıp kaydediyoruz.her uydu sonrasında ok ye basmayın.tüm uyduları atadıktan sonra basınız

Pozisyoner Setup

kırmızı
tuşla ince ayara giriyoruz ve kilitleyeceğimiz uydunun güçlü bir frekansını buraya yazıyoruz

girdiğimiz frekansa göre uyduya,pozisyoner ince hareketi ile yada doğu batı adımı ile kilitleniyoruz.locked yazısını en altta görmemiz lazım.

ince ayarda en yüksek sinyal seviyesinde uyduyu hafızaya alıyoruz.burada önemli olan nokta, pozisyonu hafızaya al numarası ,uydu yapılandırmada uyduya hangi pozisyon numarasını verdiysek o numara olmalıdır.örneğimizde tüksat pozisyon saklama no 1, hotbird 2.burada da pozisyon numarası turksat için 1 , hotbird için 2 olacak.

bütün uydular kilitlendikten sonra ,
son aşama , kanalları bulma menüsüne geliyoruz.bu aşamada tüm uyduları manuel yada otomatik taratabiliriz.

eğer hazır seting kullanılacaksa, uydular kilitlenildikten sonra kanal arama yapmadan seting atılmalı ve seting sonrasında tekrar uydu yapılandırmaya girilip , uydular pozisyoner saklama numarasına dokunmadan tekrar yazılmalıdır

Sadece Üyelerimiz Kopyala Yapıştır Yapabilir
05.09.10 - 12:45 Yazan: mersedez35

bendeki motor bu ismi bi yardım edin disegc 1.2 h-h motor sg 2100 goldmsater

05.09.10 - 13:06 Yazan: mersedez35

bu resimdeki benkiyle degişik bazı yazıları uymuyor

Yeni Konu aç Cevapla

Etiketler
anlatim, ayari, ayarı, dm, motor, resimli, ve

Seçenekler
Stil