UyduLife  

Dreambox CCcam Server Kurulumu

Dreambox CCcam Server Kurulumu cihaz olarak dm500s ve ımage olarak tdw modem olarak airtıes dns saglayacısı olarak no-ip yı anlatımda kullandım.ilk yapacagımız ıs cıhazımızda mavi tusa basarak cccam kurulumu eger kurulu ıse ve aktıf ıse asagıdakı resımdekı goruldugu gıbı olur.yoksa mavı ardından kırmızı tus addonsa gırıp ındırebılırsınız bu kısımda cıhazın nete gırmesı ıcın yapılan ıp ayarları bu menuye menu kurulum uzmankurulum ıletısım ayarlarına gırerek ulasırsınız.ve en yukardakı ip dreamboxun ıp ...

Go Back   UyduLife > Linux Tabanlı Uydu Sistemleri > Dreambox Genel > DM Genel Anlatımlar

Yeni Konu aç Cevapla

Seçenekler Stil
18.04.10 - 00:04 Yazan: Servet
Dreambox CCcam Server Kurulumu

cihaz olarak dm500s ve ımage olarak tdw modem olarak airtıes dns saglayacısı olarak no-ip yı anlatımda kullandım.ilk yapacagımız ıs cıhazımızda mavi tusa basarak cccam kurulumu eger kurulu ıse ve aktıf ıse asagıdakı resımdekı goruldugu gıbı olur.yoksa mavı ardından kırmızı tus addonsa gırıp ındırebılırsınız

/uye.jpg

bu kısımda cıhazın nete gırmesı ıcın yapılan ıp ayarları bu menuye menu kurulum uzmankurulum ıletısım ayarlarına gırerek ulasırsınız.ve en yukardakı ip dreamboxun ıp sıdır bu ıp modeme gırıs ıpsınden yuksek bı ıp olarak olusturmanız lazım ornegın benım modem gırıs ıp 192.168.2.1 ve ben 192.168.2.46 yaptım yanı en son rakam 1 den buyuk bı sayı yazmanız lazım.netmask yazan yerı resımde goruldugu gıbı yapın.nameserver ve gateway ıse modeme gırıs ıpnızdır dıger yerler resımdekı gıbı olsun ve kaydedın

/uye.jpg

sımdı ıse /uye.jpg uye oluyorsunuz dns ıcın ve sonra host/redirects tıklıyoruz

/uye.jpg

ve resımde dreambox-tr yazdıgım yere kendınız bı dns adı yazıyorsunuz.ordakı hali dreambox-tr.no-ip.biz oluyor ve bunu yaptıktan sonra en asagıda createhost tıklıyoruz

/uye.jpg

sıra geldı modemde port acmaya dreame verdıgım 192.168.2.46 nolu ıpye aırtıes modemde gırısı yaptım ve 12000 tcp portunu actım ve portun aktıf olması ıcın modemı kapayıp acmanız lazım

simdi ise /uye.jpg programı ıle dreame gırıs yaptım program ve kullanımı forumda mevcut ve gordugunuz gıbı resımde tdw serverı ıcın bı F satırı actım.

daha sonra örnekte verdıgım dns adı dreambox-tr.no-ip.biz olarak acmıstım no-ip de.
ve o F satırına gore
C: dreambox-tr.no-ip.biz 12000 ahmet mehmet no { 0:0:2 }
bu satırı bana pm olarak acacaksınız ve ben sıze gonderdıgım C satırını resımde gordugunuz F satırının altına kopyalayın dıkkat etmenız gereken nokta
kopyaladıgınız satırın önunde kare ısaretı olmayacak tıpkı resımdekı F satırının önunde hıc bı seyın olmadıgı gıbı

ve son olarak serverın calısıp calısmadıgını kontrol etmek ıcınde ımazanda gordugunuz adreste dreamıp yazan yere kendı dreamboxunuzun ıp sını yazacaksınız ben 192.168.2.46 yazmıstım ve gırıs yaptıgımızda clıents bıze baglananları gosterır.eger ornektekı seyler gercek osaydı connected clıents:1 yazardı ve ahmet baglı dıye ısmını ne kadar sure baglı oldugunu gorurduk.ayrıca adres uzantısına servers yazarak veya sayfada tıklayarak server alıp almadıgınızı kontrol edebılırsınız.

/uye.jpg
burdan ındirın --> /uye.jpg
ayrıca son bı not bunlar benım kullandıgım ekıpmanlardır aynısı yazmayınız her modemınkı farklıdır.ona dıkkat edınız.ve degısken ıp kullananlar modemı kapayıp actıklarında ıp lerı degıtıgınde clıentslerın off olmaması ıcın forumda inadyn hakkında bılgı edınsınler ve cıhazlarına kursunlar

İNADYN AYARLAMA

TDW imagede mavı ardından sarı tusa basın ve ag secımlerıne gırın

/uye.jpg

sonra inadyn setup gırın

/uye.jpg

ve

/uye.jpg

1.HOSTNAME: DNS ADI
2.USER: DNS KAYIT OLDUGUN MAİL ADRESİ
3.PASS: DNS SAGLAYICINDAKI GİRİS SİFRESİ
4.DYNDNS SYSTEM: ÖRNEKTE NO-İP YE AYARLANMIS SIZ HANGISINI KULLANIYORSANIZ ONU SECIN
diger yerlerı resımde goruldugu gıbı yapın en son mavi ıle kaydeıp yesil ile caliştirin ve cıhazı reboot yapın tam kapama ve cıhaz acıldıgında tekrar aynı yere gırın ve
STATUS: AKTIV yazacak
[I][B]İP: kısmında ip numaranız gorunecek[
Not: @cemil2006 dan alıntıdır

Sadece Üyelerimiz Kopyala Yapıştır Yapabilir
27.05.11 - 16:06 Yazan: palmiye15

dreambox 500s de pili turko imaj yüklü idi tdw imaj kurdum server ayarlarım bozuldu yardım

27.05.11 - 17:02 Yazan: DALKILIÇ

yedeğin yokmuydu?

27.05.11 - 18:59 Yazan: palmiye15

yedek amamıştım

27.05.11 - 19:28 Yazan: KemaL

Alıntı:
palmiye15 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
yedek amamıştım
Serveri Aldığınız kişiye ulaşmalısınız serverinizi alıp tekrar ekleyebilirsiniz geçmiş olsun..

16.10.11 - 20:39 Yazan: izenger

Teşekkürler. Emeğinize sağlık.

Yeni Konu aç Cevapla

Etiketler
cccam, dreambox, kurulumu, server

Seçenekler
Stil