UyduLife  

Türkiye'ye özel Hava Durumu Programı

Türkiye'ye özel Hava Durumu Programı Kendim için yaptığım bu hava durumu programını sizlerin de kullanımına sunuyorum. Mevcut hava durumu programları hep Amerika'dan data alıyor. Halbuki bizim için Devlet Meteoroloji verileri daha gerçekçi. Çünkü sürekli olarak güncelleniyor. Ayrıca Amerika'dan alınanlarda tüm şehirler yok. DMI (Devlet Meteoroloji işleri) sitesinde ise 81 vilayetin tamamı var. Programı kurmak çok ama çok kolay. İzlenmesi gereken yol şu: Önce nerdeyse tüm gemini2 image'lerde bulunan "Webcam Viewer" ...

Go Back   UyduLife > Linux Tabanlı Uydu Sistemleri > E2 Plugins - Skins - Addons

Yeni Konu aç Cevapla

Seçenekler Stil
25.08.10 - 22:56 Yazan: senoleker
Türkiye'ye özel Hava Durumu Programı

Kendim için yaptığım bu hava durumu programını sizlerin de kullanımına sunuyorum.

Mevcut hava durumu programları hep Amerika'dan data alıyor. Halbuki bizim için Devlet Meteoroloji verileri daha gerçekçi. Çünkü sürekli olarak güncelleniyor. Ayrıca Amerika'dan alınanlarda tüm şehirler yok. DMI (Devlet Meteoroloji işleri) sitesinde ise 81 vilayetin tamamı var.

Programı kurmak çok ama çok kolay.
İzlenmesi gereken yol şu:
Önce nerdeyse tüm gemini2 image'lerde bulunan "Webcam Viewer" plugin'ini kurun.
Sonra bu plugin'in "webcam.xml" dosyası yerine benim verdiğim dosyalardan istediğinizi koyun. Hepsi bu kadar.
Tabii benim verdiğim dosyalardan beğendiğinizin adını "webcam.xml" yaptıktan sonra atacaksınız.
Örneğin enigma2'de webcam xml dosyası usr\lib\enigma2\python\Plugins\Extensions\WebcamVi ewer klasöründe. Diğer image'lerde nerde olduğunu da bu image'i kullanan arkadaşlar yazarsa yeni kuracak olanların işleri kolaylaşır.

Gelelim xml dosyalarının işlevlerine:
webcam-alfabetik.xml dosyasında şehirlerin tümü tek bir sayfada ve alfabetik sırada yer alır.
webcam-plaka.xml dosyasında yine şehirlerin tümü tek bir sayfada ama plaka sırasına göre yer alır.
webcam-bolge.xml dosyasında önce 7 coğrafi bölgeden biri seçilir, sonra o bölgede bulunan şehirlerden istenen seçilir.
webcam.xml dosyasında ise tek bir şehir yer alır. Dosya içinde kendi şehrinizi yazarsanız, seçme sorunu kalmaz. Tabii şehir ismi ile birlikte sehir= ifadesinden sonraki plaka numarasını da değiştirmelisiniz. Plaka numarası 1-9 arası için 01-09 şeklinde iki basamak yazılmalıdır.
Ayrıca xml dosyalarından istediğinizi istediğiniz şekilde düzenleyerek değişik listeler de elde edebilirsiniz.

Güle güle kullanın.
Şenol EKER

/uye.jpg

Sadece Üyelerimiz Kopyala Yapıştır Yapabilir
07.12.10 - 20:47 Yazan: turan56

link ölü arkadaş

07.12.10 - 20:52 Yazan: senoleker

Evet, Programı upload.gen.tr den kaldırmışlar. Düzelttim. Çekebilirsiniz.

14.12.10 - 20:27 Yazan: turan56

webcam viwer plungi E2 enigmada kurulu değilse nereden ve nasıl kuracağız,bilgilendirirsen sevinirim

14.12.10 - 20:37 Yazan: KemaL

Alıntı:
turan56 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
webcam viwer plungi E2 enigmada kurulu değilse nereden ve nasıl kuracağız,bilgilendirirsen sevinirim
Gemini addonsta vardır indirip kurabilirsiniz.

15.12.10 - 23:11 Yazan: turan56

üstad bunu vu+solo da nasıl çalıştırabiliriz

Yeni Konu aç Cevapla

Etiketler
durumu, programi, turkiyeye

Seçenekler
Stil